HEAVY/SOUNDS

De Nederlandse rock/punk/hardcore/metal scene blijft al een tijd achter in vergelijking met die van Duitsland en Engeland. Wij vinden dat het tijd is dat hier verandering in komt en dus hebben wij HEAVY/SOUNDS opgericht.

HEAVY/SOUNDS is een non-profit organisatie opgericht door de leden van START/OVER met als doel het promoten van de Nederlandse "heavy" scene. Door de krachten van alle bands te bundelen kunnen wij de Nederlandse scene naar een nieuw niveau tillen. Om meteen knallend te beginnen zijn wij bezig met het samenstellen van de eerder genoemde compilatie-cd. Samen staan we sterker en dat is waar de kracht van HEAVY/SOUNDS ligt.

De compilatie-cd

HEAVY/SOUNDS gaat na een succesvolle eerste editie een tweede compilatie-cd uitbrengen, bestaande uit ongeveer 16 tracks van maximaal 5 minuten per track, om de Nederlandse heavy scene op de kaart te zetten.

Nu denken jullie: "OK, klinkt goed, maar wat gebeurt er met die cd's?" Zodra wij de cd's binnen hebben, zullen wij een selectie van concerten van grote (internationale) artiesten maken, waarbij wij na de show deze cd's gratis zullen gaan uitdelen aan de bezoekers. Deze cd zal direct voor interesse in de deelnemende bands zorgen, maar ook indirect voor een grotere opkomst bij lokale shows. Dit zorgt ervoor dat zalen lokale shows serieuzer zullen nemen en dat Nederlandse acts echt een happening kunnen worden. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat shows beter bezocht worden en dat er dus betere gages gegeven kunnen worden. Zo kunnen wij nog wel even verder gaan, maar het effect is op elk gebied positief en dit versterkt elkaar circulair. Met een minimale oplage van 1.200 stuks, houdt dit in dat uiteindelijk minimaal 1.200 mensen met een cd met jouw nummer erop naar huis zijn gegaan. Dit zorgt potentieel voor een hoop nieuwe fans en kansen voor jou als band. De 16 deelnemende bands worden in een pot gedaan en in volgorde van trekking, komen bands op de tracklist voor een zo eerlijk mogelijke lijst.

Financiën

Omdat HEAVY/SOUNDS werkt op non-profit basis vragen wij voor deelname aan deze cd €80,- Hiermee betalen wij de artwork, het dupliceren en het verspreiden van de cd’s en de online promotie die hierbij hoort.

Door het benutten van de maximale capaciteit van een cd zullen er in totaal 16 tracks op de cd staan. Mocht er achteraf op de cd nog ruimte/tijd over zijn, dan behouden wij het recht om de tracklist aan te vullen met een extra band.

Eisen aan de deelnemende bands

Om dit alles te realiseren, betekent dit wel dat wij ook eisen zullen moeten stellen aan de bands, bijvoorbeeld:

  • De band dient een nummer op te geven van maximaal 5 minuten. Mocht er later tijd/ruimte over zijn op de cd, dan kunnen wij hierop terugkomen. Geef daarom altijd aan als je tóch graag een nummer langer dan 5 minuten wilt aanleveren, maar ga ervan uit dat dit in eerste instantie niet mogelijk is.
  • Het aangeleverde nummer mag geen demo zijn, maar dient gemixt, gemastered en op professionele wijze geproduceerd te zijn.
  • Je gaat akkoord met een bijdrage van €80,-

Toekomst

Zoals eerder aangegeven is, is de HEAVY/SOUNDS compilatie-cd pas de eerste stap van wat wij in de toekomst zullen gaan doen. Zo is het onder andere de bedoeling om een vervolg-cd te maken, maar het organiseren van showcases en andere promotietechnieken behoren ook tot de mogelijkheden.

Samenvattend

HEAVY/SOUNDS gaat zich inzetten om de Nederlandse heavy scene naar een nieuw niveau te tillen. Dit is als band jullie kans om deel te nemen aan dit nieuwe concept en wij hopen dat jullie net zo in ons geloven als dat wij in jullie geloven.

Voor het gemak hier nog even een concrete samenvatting van wat de HEAVY/SOUNDS compilatie-cd nu precies inhoudt en wat wij van jullie verwachten.

  • Een compilatie-cd van 16 onderbelichte Nederlandse bands uit de heavy scene.
  • Een oplage van minimaal 1.200 cd's
  • Verspreiding bij grote concerten in Nederland
  • Deelname kost slechts €80,-
  • Elk nummer duurt max. 5 minuten, tenzij anders besproken
  • CD-volgorde wordt bepaald door middel van loting
  • Door deel te nemen ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Mochten er na het lezen van dit document nog vragen zijn, of willen jullie graag deelnemen? Schrijf je dan in via deze link: https://goo.gl/forms/LTu13Lvg8m12wZWg1 Of neem contact op met de HEAVY/SOUNDS facebook pagina/mail ons op info@heavysounds.nl.

Facebook HEAVY/SOUNDS

Facebook START/OVER

HS.jpeg